top of page

Buiten sporten... Ook in de winter?!

Ik wil wel meer bewegen, buiten komen en sporten! Maar 's morgens is het zo laat licht, 's avonds als ik van het werk kom is het al donker, het is zo koud, het is zo nat, het is zo modderig,...

Dat klopt. Maar in de zomer is het te warm, heb je de avond voordien een cocktail te veel gedronken of heb je al met je vrienden afgesproken om een terrasje te gaan doen.

Voor elk seizoen kan je wel uitvluchten bedenken. Het is gewoon een kwestie van je knop omdraaien, een goede planning te maken en structuur te vinden in je beweegmomenten.


Ikzelf kan enorm genieten van sporten in de winter! Dus vandaar mijn pleidooi voor de wintersport:

Te nat, te koud, te donker,... Voor al deze redenen heeft de sportwinkel wel een oplossing: thermisch ondergoed, regenkledij, fiets- of loopverlichting, fluovestjes,... Noem maar op! En je zal snel merken dat je vaak te veel aan hebt gedaan. De eerste 10min een beetje kouder hebben is geen ramp. Je warmt vanzelf wel op. Kies in de winter voor laagjes. Dan kan je, wanneer je toch te veel aan blijkt te hebben, gewoon een laagje uit doen.

Maar die modder! En achteraf die fiets nog kuisen...! Klopt. Niet zo super leuk. Maar even doorzetten, meteen na de fietstocht die fiets kuisen. De volgende keer dat je je fiets neemt zal je trots zijn dat hij zo staat te blinken! Een gezonde levensstijl vraag inderdaad af en toe een extra inspanning. Maar het wordt uiteindelijk een automatisme. Voor mijn vriend en ik is fietsen kuisen al bandwerk geworden: sproeien, fietsen draaien, sproeien, droogblazen, fietsen draaien, droogblazen, afwerken met de vod. En die modder? Die vind je stiekem nog wel leuk. Zoals een klein kind door de plassen rijden en lekker vuil worden!


Het meest kan ik in de winter genieten van een verlaten bos met dauw boven de velden. Ik ben een ochtendmens. Sta ook in het weekend zelden na 7u op. Na de ochtendwandeling met de honden vertrek ik zo snel mogelijk voor een loopje of een fietstocht. De baan, het bos, de velden voor mij alleen! Een aanrader! (Of niet, want binnenkort heb ik zo het bos niet meer voor mij alleen natuurlijk ;-)). Je zal snel vergeten zijn dat je bijna niet vertrok omdat je het te koud vond of dat je liever in je bed was blijven liggen. En dan thuiskomen... genieten van een badje, een gezonde blos op de wangetjes... de dag kan niet meer stuk! En die dag is nog lang niet om! Want je stond lekker vroeg op dus hebt nog een hele namiddag en avond te vullen met gezin, vrienden, familie,... Er kan zelfs gerust nog een kort middagdutje af. Omdat je het verdiend hebt!


Overtuigd? Tot binnenkort in de velden, bossen, op het jaagpad,...!


60 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page