top of page

...en de blaadjes krijgen bomen...

Daar is de lente, daar is de zon.... Of toch eventjes!

Heeft het jullie ook zo'n deugd gedaan om enkele dagen dat zonnetje op het bolletje te krijgen? Mij alvast enorm! Ik heb mijn uiterste best gedaan om de vitamientjes D binnen te werken en te genieten van elke seconde!


Enige tijd terug raakte ik geblesseerd aan mijn kuit waardoor ik even niet kon lopen. Heel frustrerend vond ik dat. Maar ik wist: even naar mijn lichaam luisteren en daarna weer knallen. Er stonden toch niet meteen wedstrijden op het programma. Voldoende rust en dagelijkse oefeningen zorgde ervoor dat ik weer stilaan kon starten met korte loopjes. Joepie!


Maar dan sloeg opnieuw een noodlot toe... Ik botste tijdens het fietsen tegen een andere fietser... Schade: hersenschudding en whiplash. Enkele jaren terug zou ik misschien veel zelfmedelijden hebben gehad. Waarom moet MIJ dit weer overkomen? Ik heb toch altijd pech! Maar gelukkig kon ik het deze keer goed relativeren: er stonden geen wedstrijden op het programma, mijn kuit kon nog een beetje langer rusten en het was toch super slecht weer om te gaan sporten (modder, sneeuw, vrieskoude,...). Eigenlijk kon dit alles niet op een beter moment gebeurd zijn (al had het niet perse gehoeven).


Behoorlijk snel kon ik opnieuw gaan lopen. Fietsen en zwemmen moest ik nog even uitstellen. Ik deed een zwempoging, dacht dat het goed zat maar stond de volgende dag op met tintelende vingers en gevoelloze armen. Maar kom, ik zou toch mee gaan doen aan 'Tour de Kempen': 10 weken lopen in de natuur, op uitgestippelde looppaden van Bloso. Laten we ons daar dan maar even op focussen. De rest zou wel komen. Ik mocht van de organisatie ook starten in reeks 3 ipv reeks 1 zodat ik nog twee weken langer kon recupereren. Toporganisatie! En zo loop ik elke week wel ergens anders in het bos, een gezellig vader-dochter momentje zoals vroeger. De eerste weken nog in diepe plassen en op gladde sneeuwpartijen. Maar ondertussen is het genieten van het zonnetje en de hooikoorts (tja, ook dat is de lente voor mij).


De warmere temperaturen geven me momenteel echt een boost om weer beter te presteren. Trainen is geen opgave meer want het zonnetje schijnt. Ok, het is 's morgens nog wel super koud, maar een laagje meer en opgelost! Ik ga met plezier uren wandelen in de natuur met mijn roedel en geniet van elk zonnestraaltje.


Hopelijk hebben jullie dezelfde energie gevonden om meer buiten te komen: te wandelen, te lopen, te fietsen,... Het wordt vast nog wel eens slecht weer. Het is tenslotte nog steeds België. Maar probeer juist even te profiteren van het zonnetje om jezelf al wat automatismen aan te leren. Zo ben je er al aan gewend tegen de Maartse Buien en Aprilse Grillen.


Als het voor jullie ok is, sluit ik af. Het is lastig typen in het zonnetje. Ik ga nog wat spelen en wandelen met de honden! Hopelijk volgen jullie met z'n allen mijn voorbeeld!85 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page