top of page

Multisport vakantie Logje, Slovenië


Deze zomer vertoefden we alweer voor de derde zomer op rij in Logje, Slovenië. Onze 'home away from home'... Dit jaar mochten we ons eerste groepje multisporters ontvangen. Enkele van onze enthousiaste White Cliffs of Malle-vrienden durfden het aan als eerste onze multisport vakantie uit te testen.

Het liefst van al hadden we dit natuurlijk al gedaan vanuit onze campingplek. Maar jammer genoeg zal die er de eerste jaren nog niet komen (lang verhaal met vergunningen enzo). Gelukkig konden we Hiša Ložanka boeken, op enkele honderden meters van ons. Een mooi vakantiehuis met voldoende slaapkamers om onze 6 Cliffers comfortabel te slapen te leggen.Omdat de planning lekker vol zat, zorgden wij voor een volle koelkast en voorraadkast. Zo konden we meteen op zondag onze eerste wandeltocht aanvangen: een pittige beklimming naar Monte Mia. In Slovenië staat men niet gekend voor hun gezapige paadjes... Nee, recht omhoog is de kortste weg! En dat voelden de beentjes na 1250km rijden de dag voordien. Maar iedereen behaalde met de glimlach

de top en kon genieten van een prachtig uitzicht!


Na de afdaling kwam de beloning: een plons in het heldere water onder de Napoleon brug. Brrrr, toch wat koud om die zwemtraining af te werken...

's Avonds lekker samen koken, wijntje of biertje erbij en op tijd den beddenbak in. Morgen weer een dag vol zon, plezier en avontuur!
We starten de dag sportief! Enkelen gaan eerst nog even joggen. Ik beslis om met Nick mee te trainen en besef dat ik op mijn 38ste toch niet meer zo explosief ben dan die jonge snaak... Wat een racket die Nick! Els was een uurtje eerder opgestaan en had het wat rustiger aangepakt. Note to self: volgende keer met Els mee!


En dan volgde een uurtje circuit training: de klimbenen wat aansterken! Het materiaal bleek soms moeilijk hanteerbaar, de coördinatie zat niet altijd even goed. Maar er werd flink gewerkt en veel gelachen.

Maar de rest van de dag mocht gerust wat rustiger.


En zo volgde in de namiddag een tochtje door de Nadiža. Een beetje wandelen, een beetje zwemmen, een beetje uitschuiven, maar vooral weer veel lachen en genieten van de prachtige natuur. Om nadien nog extra te genieten van die lekkere pizza!

Zo, de benen hebben kunnen rusten... morgen tijd voor een fiets'tochtje'!
Dinsdag, fietsdag! We stippelden 2 mooie fietstochten uit: voor ieder wat wils. Het eerste deel met iedereen tezamen. Halverwege moest je beslissen: heb ik nog zin in een pittige klim of draai ik al af naar de dichtstbijzijnde horecazaak? De meerderheid koos voor de klim en heeft afgezien. Maar nergens kon ik spijt bespeuren! Allemaal waren ze blij en trots met hun prestatie van de dag. En de dag nadien stond er toch maar een wandeltocht naar Stol op het programma. De hoogste berg van de vallei. En waren die paadjes nu zo steil hier? :-)
Vandaag de enige dag dat er echt vroeg moest opgestaan worden. Want de beklimming van de Stol is er eentje in de volle zon. Daar wil je om 12u niet meer aan beginnen. Vol goede moed startten we onze tocht. Al snel werd iedereen er aan herinnerd hoe steil die paadjes nu weer waren. Maar met voldoende water en rust ging dat weer wel lukken. En opnieuw bereikte iedereen vrolijk de top! Met een nog mooier uitzicht... Deze keer op de bergen van het Triglav Nationaal park. De weg terug is langs hetzelfde paadje. Of je moest nog naar een volgende berg, de Muzec, willen wandelen. Zo'n 1,5u extra.

De groep splitste op en sprak af in Kuore Sa?, een buitenbar in Breginj. De zware wandeltochten zaten er bij deze op. Morgen raften: de beentjes eens rust gunnen en die armen laten werken!Donderdag alweer... De voorlaatste dag... Vandaag startten we de dag al raftend. De gids was best onder de indruk hoe snel die triatleten in dat wetsuit geraakten. Dus snel de raft in en de drukte voor blijven. Deel 1 rustig genieten van de prachtige Soča rivier. Even een verplicht (ijskoud) schuif-afje van de raft, deel 2 al een beetje pittiger, maar tot grote spijt van de gids niemand uit de boot gesukkeld. Een leuk tripje... tot die boot nog naar boven moest worden gedragen...De namiddagplanning: een zwemmetje in Most na Soči. Dat bleek voor de meesten toch iets te veel water op een dag. Maar een terrasje en gewoon even lekker niets doen kon ook gesmaakt worden.

Nog snel een kleurtje opdoen, want morgen was alweer de laatste dag...

Vrijdag moest de fiets nog eens worden boven gehaald. Enkelen wilden met de MTB op pad, anderen gingen op Strava-kroontjesjacht in de vallei. Wij bereidden ondertussen de geocache en het avondspel voor. 's Middags nog een terrasje bij Kuore Sa?, een late lunch, even douchen en dan de geocache starten. Toen bleek dat we toch wel iets te enthousiast de tips voor het avondspel hadden verstopt en dat het werken via coördinaten toch niet zo handig was met het slechte bereik in de bossen. Maar Cliffers zijn volhouders! En bijna alle tips werden uiteindelijk nog gevonden! Gelukkig was iedereen toch ook nog benieuwd naar ons 'escape-roomachtig' spel, al begonnen de buikjes hier en daar te grommen! De Cliffers toonden zich als een waar team! Taken werden verdeeld, er werd samengewerkt en de oplossing werd, mits enkele omwegen en extra tips, gevonden! Eindelijk! BBQ-time! Nog een laatste keer genieten van een zwoele zomeravond. Morgen weer huiswaarts...


Ik wil onze eerste gasten enorm bedanken dan ze het hebben aangedurfd onze proefkonijnen te spelen. Wij hebben er enorm van genoten! Dit smaakt voor ons alvast naar meer!


Goesting gekregen zeker? Volgend jaar opnieuw een kans! We copy-pasten natuurlijk niet de reis van dit jaar, maar maken een nieuwe trip op maat! Wil je vooral fietsen, of liever enkel wandelen afgewisseld met avontuur? Ik hoor graag wat jullie wensen zijn. Maar wacht niet te lang zodat de accommodatie nog beschikbaar is!

187 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page