top of page

Zo'n dag dat je bijna niet vertrok!


Ken je van die dagen? Je bent moe, het is grijs en koud, je hebt nog duuzend zaken op je planning staan en er staat een MTB-training op het programma. Nee, correctie, er stond gisteren een MTB-training op het programma die je wegens 'tijdsgebrek' 'moest' uitstellen naar vandaag...

"Welke uitvluchten kan ik bedenken om toch niet te moeten vertrekken?" "Nog eens uitstellen lukt niet meer, want morgen staat er opnieuw een looptraining op het programma." "Fietsen is nu eenmaal je minder sterkere onderdeel, Debby. Vertrek nu maar gewoon!"Zo gezegd zo gedaan: voldoende laagjes aangetrokken en richting Lilse Bergen! De rit naar daar is een beetje saai, maar na een 10-tal minuten was ik alweer vergeten dat ik geen zin had. Eenmaal in het bos was het opnieuw met de grote glimlach en had ik zelfs zin om mijn techniek uit te testen aan een wat sneller tempo. De singletracks lagen er super bij, alles voelde goed aan, GENIETEN!! Eenmaal thuis kon ik op Strava vaststellen dat ik de ene PR na de andere had gereden. Dit was weer een mooie les in karakter kweken. Want mijn to-do-lijstje werd die dag mooi afgewerkt: geen tijd tekort. Alles ging vlotter de rest van de dag en de dagen nadien! Zaterdag liep ik zonder problemen mijn piramide-training, zondag reed ik 88km met de MTB en ging daarna nog kort lopen. Tot mijn grote verbazing was ik zelfs niet echt moe en kon ik in de namiddag nog een grote toer gaan wandelen met de honden! Wat je met een juiste mindset allemaal niet kan bereiken!


Een tip die ik mijn klanten vaak meegeef is: plan elke dag een beweegmoment in. Dat kan variëren in tijd en intensiteit. Al is het dat je op een rustdag gewoon even een half uurtje gaat wandelen met je gezin. Maar door elke dag iets te plannen is het moeilijker om beweegmomenten uit te stellen. Want de volgende dag staat er opnieuw sport op de planning! Op een normale dag zal je er misschien geen enkel probleem mee hebben, maar op een baaldag, een Belgisch-weer-dag of een volle-to-do-list-dag doet een goede planning wonderen!61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page